Κατόπιν ραντεβού: 210-6511784

Κατόπιν ραντεβού: 211-0123757

Ομοιοπαθητική

Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι το θεραπευτικό σύστημα που στοχεύει στην ενίσχυση του οργανισμού και στην αποκατάσταση της διαταραγμένης του υγείας, κινητοποιώντας τον αμυντικό του μηχανισμό. Θεμελιωτής της Ομοιοπαθητικής είναι ο Γερμανός γιατρός Σαμουήλ Χάνεμανν (1755-1843).

Ποια είναι η διαφορά της Ομοιοπαθητικής από τη συμβατική ιατρική;

Η συμβατική ιατρική θεωρεί ότι πρέπει να καταπολεμήσεις τον νοσογόνο παράγοντα που τον θεωρεί κύρια αιτία των ασθενειών. Η ομοιοπαθητική θεωρεί ότι πρέπει να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού, ώστε να μπορέσει να καταπολεμήσει τη διαταραχή. Για την Ομοιοπαθητική δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά ασθενείς και ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται ξεχωριστά ως μια αδιαίρετη ενότητα αλληλοεπηρεαζόμενων σωματικών, διανοητικών και ψυχικών λειτουργιών.

Η θεραπευτική αγωγή θα πρέπει να αποσκοπεί στην ίαση του ατόμου μάλλον, παρά της νόσου. Σύμφωνα με αυτή την ιδέα, δέκα ασθενείς που πάσχουν από την ίδια νόσο, ενδέχεται να λάβουν ο καθένας κάποια διαφορετική φαρμακευτική ουσία.

Από ποιους ασκείται η Ομοιοπαθητική;

Ασκείται από γιατρούς μετεκπαιδευμένους στην Ομοιοπαθητική, οι οποίοι συνεργάζονται, όταν χρειάζεται, με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. 

Σε ποιες ασθένειες ενδείκνυται;

Η Ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματική σε μεγάλο αριθμό ασθενειών. O oμοιοπαθητικός γιατρός μπορεί να επέμβει θεραπευτικά σε αναπνευστικές, καρδιαγγειακές, γαστρεντερικές, ουρολογικές, γυναικολογικές, ορμονικές διαταραχές, παθήσεις του δέρματος, των μυών ή των οστών και των αρθρώσεων, ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές, αλλεργίες κ.ά

Πώς εξετάζεται ο ασθενής στο ομοιοπαθητικό ιατρείο;

Ο τρόπους εξέτασης του ασθενούς είναι η λήψη λεπτομερούς ιστορικού με στόχο τη βαθιά προσέγγιση της ιδιοσυγκρασίας του, του τρόπου και της στάσης ζωής του, των ερεθισμάτων που δέχτηκε στο παρελθόν ή δέχεται στο παρόν από το περιβάλλον του, του κληρονομικού του ιστορικού και φυσικά της παρούσας νόσου. 

Αυτό γίνεται γιατί το ομοιοπαθητικό φάρμακο που θα χορηγηθεί ως το πλέον κατάλληλο πρέπει να ταιριάζει με όλα τα επιμέρους συμπτώματα του ασθενή και όχι μόνο με τη νόσο.

Ως προς τα κατοικίδια.

Όσον αφορά στα κατοικίδια, η Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει με φυσικό τρόπο όλα τα προβλήματα. Όποια κι αν είναι τα συμπτώματα (καρδιακή, ηπατική, νεφρική ανεπάρκεια ή αποκλίνουσες συμπεριφορές, μυοσκελετικό σύστημα, δερματικά προβλήματα, κλπ.) η Ομοιοπαθητική έχει ως στόχο να ενισχύσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ώστε να ξεπεράσει την ασθένεια. Στα κατοικίδια, αρκετές φορές η Ομοιοπαθητική είναι η πιο εύκολη λύση των προβλημάτων γιατί έχουν μια διαχρονική κανονικότητα, χωρίς απρόβλεπτα και στρες, όπως συμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων.